Saimaan asennus Oy myy ja asentaa myös Smarthome by EKE -kotiautomaatiojärjestelmiä.

24.03.2017

Yksinkertaisimmillaan kotiautomaatiojärjestelmän käyttö edellyttää vain kotona/poissa -tilan vaihtoa painikkeella, tietokoneella tai älypuhelimella paikallisesti tai etäohjauksella. Sen jälkeen kotiautomaatiojärjestelmä huolehtii siitä, että tyhjässä asunnossa ilmanvaihto ja lämpötila laskevat ja virta katkeaa halutuista laitteista ja pistorasioista. Energiaa säästyy, eikä esimerkiksi silitysrauta voi unohtua päälle ja sytyttää tulipaloa. Hälytys- ja turvajärjestelmät aktivoituvat ja päävesihana voidaan sulkea automaattisesti. Vakuutusyhtiöt antavat alennusta kotivakuutuksesta, jos asunnossa on tällaisia turvajärjestelmiä.

Ennen kotiin paluuta järjestelmä on nostanut lämpötilan normaaliksi, ja kotona-kytkimen painallus sisään tultaessa säätää ilmanvaihdon suuremmaksi, sekä kytkee virran kaikkiin pistorasioihin ja vedet päälle. Kun kotona on enemmän ihmisiä, järjestelmä tehostaa ilmanvaihtoa tarpeen mukaan hiilidioksidi-, VOC- (Volatile Organic Compound) ja kosteusantureiden välittämän mittaustiedon perusteella.

Kotiautomaatiojärjestelmän tarpeenmukaisen ja reaaliaikaisen säädön ansiosta sisäilman laatu pysyy aina hyvänä ja rakenteet kunnossa, mutta energiaa ei kulu turhaan. Ilmanvaihdon tarpeenmukaisella ohjauksella ja älykkäällä huonelämpötilan säädöllä voidaan säästää jopa seitsemän prosenttia energiakustannuksista.

Kokonaisuuden hallinta helpoksi

Nykyisin kodeissa on paljon erilaisia taloteknisiä järjestelmiä ja laitteita, ja jokainen valmistaja pyrkii tarjoamaan omiin järjestelmiinsä lisää älyä. EKE:n kotiautomaatiojärjestelmän perusajatuksena on integroida eri järjestelmien muodostaman varsin monimutkaisen kokonaisuuden hallinta ja älykäs ohjaus yhteen paikkaan samaan tapaan kuin aivot ohjaavat koko ihmiskehon toimintaa sen sijaan, että esimerkiksi verenkiertojärjestelmää ja hengityselimistöä säädettäisiin erikseen.

Koska integroitu kotiautomaatiojärjestelmä optimoi nimenomaan kokonaisuutta, se pitää olosuhteet tasaisempina ja säästää energiaa tehokkaammin kuin erilliset ohjausjärjestelmät.

Kotiautomaatiojärjestelmän tarkoitus on olla asukkaille pääosin täysin huomaamaton, kun se säätää esimerkiksi ilmanvaihtokoneen ilmamäärää tarpeen mukaan tai suorittaa muita tehtäviä, joita sille on annettu.


Abloy Control+ -rajapinta mahdollistaa turvallisen oven hetkellisen avauksen

Valot sytytetään ja sammutetaan aivan normaalisti tavallisesta katkaisijasta. Haluttaessa voidaan kuitenkin hyödyntää samoja liiketunnistimia sekä murtohälytykseen että valojen sammuttamiseen automaattisesti silloin, kun tilassa ei ole ollut ketään esimerkiksi kymmeneen minuuttiin.

Integroidun järjestelmän etuna on se, että antureita ja tunnistimia voidaan käyttää erilaisiin tarkoituksiin ja eri järjestelmien ja kytkimien toimintoja on helppo muuttaa. Muutoksia voidaan tehdä joko automaatiojärjestelmän omasta käyttöpaneelista tai internetin välityksellä erilaisilla päätelaitteilla kuten tietokoneella, tabletilla tai matkapuhelimella.

Esimerkiksi oven voi avata hetkellisesti ja hälytysjärjestelmän kytkeä pois päältä lomamatkalla, jos asuntoon täytyy päästää joku sisään. Käyttäjä voi myös muuttaa helposti valopainikkeiden ryhmityksiä ja vaihtaa vaikkapa pistorasiaan kytketyt jouluvalot syttymään samasta painikkeesta kuin aiemmin kattovalot ilman, että tarvitsee pyytää sähkömiestä tai tietokonetukihenkilöä apuun.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 


Toimimme
Scanoffice Oy:n maahantuomien laitteiden valtuutettuna jälleenmyyjänä. Kauttamme saat ammattitaitoisen ilmalämpöpumppuasennuksen Tukesin hyväksymältä kylmäaine- ja sähköasentajalta.

Ammattitaitoinen henkilökuntamme palvelee kaikissa asennus ja kuljetustöissä luotatettavasti ja tarkasti.

Aukioloajat

ma – pe klo 9 – 17

Ajankohtaista


Saimaan asennus Oy muuttaa!!!!!

Uusi osoitteemme on Opintie 6, 53600 Lappeenranta.

24.03.2017

Saimaan asennus Oy myy ja asentaa myös Smarthome by EKE -kotiautomaatiojärjestelmiä.

Unohdinko levyn päälle? Missä asennossa näiden kytkimien pitäisi olla? Kuinka voisin helposti säästää energiaa ja parantaa sisäilman laatua? Smarthome by EKE -kotiautomaatiojärjestelmä on kehitetty helpottamaan asumisen arkea ja kodin lukuisten taloteknisten järjestelmien hallintaa. Kotiautomaatiojärjestelmä yhdistää ilmanvaihdon, lämmityksen ja valaistuksen ohjaukset sekä palo-, vesivuoto- ja murtoilmaisinjärjestelmän yhdeksi helppokäyttöiseksi kokonaisuudeksi, jossa voidaan hyödyntää eri osa-alueiden tietoja kokonaisuuden älykkääseen ohjaamiseen.

24.03.2017